top of page

Πρόγραμμα μαθημάτων

Okto Ashtanga Yoga Athens Program_edited.jpg

* Στις πρωινές Mysore πρακτικές η είσοδος είναι ελεύθερη από τις 6.30 το πρωί. Οι επόμενες ώρες εισόδου είναι ενδεικτικές και μπορεί ο ασκούμενος να έρθει οποιαδήποτε ώρα έως τις 8.30.

* Για την συμμετοχή στα μαθήματα της σχολής είναι απαραίτητη η επικοινωνία μαζί μας μέσω e mail ή τηλεφωνικώς.

Ashtanga Vinyasa Yoga

Στο Okto Ashtanga Yoga Athens διδάσκουμε το παραδοσιακό σύστημα της Ashtanga Vinyasa Yoga.

Είναι μία πολύ αποτελεσματική μέθοδος για την προσωπική ανάπτυξη σε φυσικό, διανοητικό και πνευματικό επίπεδο.

Στη δύση η Ashtanga yoga είναι μία από τους δύο καθαρούς τύπους γιόγκα που έχουν τις ρίζες τους στην Ινδία και αντανακλά την διδασκαλία του μεγάλου yogi T. Krishnamacharya και του μαθητή του Sri K. Pattabhi Jois, πατέρα της Ashtanga Vinyasa Yoga.

H πρακτική της Ashtanga αποτελείται από asanas (τοποθετήσεις σώματος) οι οποίες ευθυγραμμίζουν, δυναμώνουν, ελαστικοποιούν το σώμα, σε συνδυασμό με τεχνικές αναπνοής που αναζοωγονούν, ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα, συγκεντρώνουν και ηρεμούν το νου προσφέροντας περισσότερη ηρεμία, καλύτερη διαχείρηση στρεσογόνων καταστάσεων και ικανότητα να ανταπεξέλθουμε σε ο,τι προκύπτει στη ζωή.

Επιπλέον, η τακτική πρακτική  μπορεί να βελτιώσει την λειτουργία όλων των συστημάτων του οργανισμού, όπως το καρδιοαναπνευστικό, πεπτικό κτλ. φέρνοντας υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δεν υπάρχει καλύτερη yoga για την ισορροπημένη ανάπτυξη δύναμης, ελαστικότητας και εσωτερικής γαλήνης.

Εισαγωγικό μάθημα

Στο Okto Ashtanga Yoga Athens ενδιαφερόμαστε να γνωρίσουμε προσωπικά κάθε νέο μαθητή και να του μεταφέρουμε την πρακτική της γιόγκα σε προσωπικό επίπεδο. Γι' αυτον ακριβώς τον λόγο προσφέρουμε αυτό το μάθημα εισαγωγής.

Mysore practise

Είναι η πεμπτουσία της πρακτικής της Ashtanga vinyasa yoga. Το mysore είναι σαν να κάνεις ιδιαίτερο μάθημα μέσα σε μία τάξη. Αυτός ο ξεχωριστός τρόπος διδασκαλίας έχει τις ρίζες του στην Ινδία και είναι η παραδοσιακή και ιδανική μέθοδος να διδαχτεί κάποιος την Ashtanga. Πήρε το όνομά της από την πόλη που έζησε και δίδαξε ο Sri K. Pattabhi Jois , συνεχίζοντας την διδασκαλία του δασκάλου του Krishnamacharya.

Σε αυτό το μάθημα η αίθουσα είναι ήσυχη και ακούγεται μόνο ο ήχος της αναπνοής. Ο δάσκαλος δουλεύει με τον κάθε μαθητή ξεχωριστά δίνοντά του προσωπικές οδηγίες και επεξηγήσεις και κάνοντας προσαρμογές ( adjustments ) στις θέσεις της σειράς που ακολουθεί. Ο μαθητής κινείται με τον δικό του ρυθμό αναπνοής, αναπτύσσει μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης με τον δάσκαλο και καλλιεργεί την προσωπική του διαλογιστική πρακτική.

 Led class

Αυτό το μάθημα υποστηρίζει και δυναμώνει την πρακτική mysore. Ο δάσκαλος καθοδηγεί την πρώτη σειρά με το μέτρημα και όλη η τάξη ακολουθεί τον ίδιο ρυθμό. Είναι μία αφορμή να θυμηθεί κανείς το μέτρημα της πρώτης σειράς αλλά και τον ρυθμό της συντονισμένης κίνησης και αναπνοής. Δίνονται παραλλαγές των θέσεων όπου χρειαστεί.

Ιδιαίτερα μαθήματα

Το ιδιαίτερο μάθημα είναι ιδανικό για όποιον θέλει να εξελίξει την πρακτική του. Είτε είναι νέος στην γιόγκα και έχει πολλές απορίες ή θέλει να μάθει περισσότερα πράγματα ώστε να νιώσει άνετα να ξεκινήσει σε ένα ομαδικό μάθημα, είτε υπάρχει κάποιος τραυματισμός οπότε χρειάζεται να αφιερωθεί χρόνος στον χειρισμό και την αντιμετώπισή του, είτε κάποιος επιθυμεί να εμβαθύνει σε πτυχές της γιόγκα μέσα από μια προσωπική συνάντηση με τον δάσκαλο, είτε γιατί κάποιος προτιμά την πρακτική σε προσωπικό επίπεδο, η σχολή προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

Το μάθημα διαρκεί 60 - 90 λεπτά και προσφέρει γνώση , θεραπεία και αποφόρτιση από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Σεμινάρια

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, συγκεκριμένες ημερομηνίες  διοργανώνονται κύκλοι μαθημάτων με σκόπο την βαθύτερη προσσέγγιση των πτυχών του συστήματος της Ashtanga yoga. Δίνονται πληροφορίες και γίνονται ασκήσεις μελέτης τόσο της ευθυγράμμισης , όσο και της αναπνοής ( pranayama ), του σημείου εστίασης ( dristhi ), των ενεργεικακών κλειδωμάτων ( bandhas ).

Σε αυτά τα μαθήματα έχει κάποιος την ευκαιρία να εμβαθύνει στην πρακτική του αλλά και να ανακαλύψει την υπέροχη εφαρμογή όλων αυτών στη καθημερινή ζωή, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωης του.

Τα μαθήματα αυτά μπορεί να τα πρακολουθήσει οποιοσδήποτε. Aκολουθήστε μας στο facebook για να ενημερώνεστε για τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

Ιδιαίτερο Κινησιοθεραπεία - Somatics

Η πρακτική αυτή αποτελεί ένα μάθημα που έχω διαμορφώσει μέσα από την εικοσαετή και πλέον χρόνια μελέτη μεθόδων - συστημάτων κίνησης και θεραπείας και έχει βρει αποτελεσματική εφαρμογή τόσο σε ειδικές περιπτώσεις (τραυματισμοί, νευρολογικές διαταραχές, μυοσκελετικές παθήσεις) όσο και σε μαθήματα με σκοπό την ενδυνάμωση και την απόκτηση σωματικής επίγνωσης.

Το μάθημα αποτελεί μία πρακτική συνειδητής κίνησης εμπνευσμένο από την μελέτη τόσο των παραδοσιακών εσωτερικών πρακτικών όσο και των σύγχρονων μεθόδων σωματικής εξερεύνησης και θεραπείας μέσω της κίνησης.

Αποτελείται από εξιδικευμένες ασκήσεις οι οποίες ενδυναμώνουν το μυϊκό σύστημα, κινητοποιούν, μαλακώνουν αλλά και σταθεροποιούν τις αρθρώσεις, απελευθερώνουν το σώμα από περιοριστικά ή και επώδυνα μοτίβα κίνησης, ενισχύουν την ιδιοδεκτικότητα και αναπτύσσουν την κιναισθητική αντίληψη. Αποκτούμε έτσι ισορροπημένη δύναμη και ελαστικότητα, καλύτερο έλεγχο και συντονισμό των κινήσεων, αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας.

Μέσα από μία διαδικασία αυτοπαρατήρησης και συνειδητοποίησης της μυοσκελετικής δομής του σώματος και του τρόπου λειτουργίας του θα ταξιδέψουμε μέσα στο σώμα μας ώστε να το αναγνωρίσουμε , να το κατανοήσουμε και να το ελευθερώσουμε από πόνους ,εντάσεις, τραυματισμούς, δυσκινησία.

Διευρύνουμε τις αντιληπτικές μας αισθήσεις σε σχέση με το σώμα μας και τον προσωπικό μας χώρο αλλά και την σχέση του με τον εξωτερικό χώρο ώστε να προκύψει μία αρμονικότερη σύνδεση μεταξύ τους. Ενεργοποιούμε τους αυτοθεραπευτικούς μηχανισμούς του σώματος, ανακαλύπτουμε και διευρύνουμε τα όρια, φροντίζουμε, δυναμώνουμε και απολαμβάνουμε το σώμα μας γεμάτο ζωτική ενέργεια.

▪️ Καμία προηγούμενη εμπειρία δεν είναι απαραίτητη.

▪️ Το μάθημα οργανώνεται και εξελίσσεται σύμφωνα με τις ανάγκες του ασκούμενου.

 Body Strengthening Kinesiotherapy

Ένα ομαδικό μάθημα μυικής ενδυνάμωσης και επανατοποθέτησης του σώματος στην ορθή θέση. Αντλεί στοιχεία από το ασκησιολόγιο του Pilates, την κινησιοθεραπεία, τις τεχνικές somatics. Λειτουργεί επικουρικά στα μαθήματα της Γιόγκα αλλά και ανεξάρτητα.

Αποτελείται από εξιδικευμένες ασκήσεις οι οποίες ενδυναμώνουν το μυϊκό σύστημα, κινητοποιούν, μαλακώνουν αλλά και σταθεροποιούν τις αρθρώσεις, απελευθερώνουν το σώμα από περιοριστικά ή και επώδυνα μοτίβα κίνησης, ενισχύουν την ιδιοδεκτικότητα και αναπτύσσουν την κιναισθητική αντίληψη. Αποκτούμε έτσι ισορροπημένη δύναμη και ελαστικότητα, καλύτερο έλεγχο και συντονισμό των κινήσεων, αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας.

Ενεργοποιούμε τους αυτοθεραπευτικούς μηχανισμούς του σώματος, ανακαλύπτουμε και διευρύνουμε τα όρια, φροντίζουμε, δυναμώνουμε και απολαμβάνουμε το σώμα μας γεμάτο ζωτική ενέργεια.

▪️ Καμία προηγούμενη εμπειρία δεν είναι απαραίτητη.

▪️ Το μάθημα οργανώνεται σε δύο επίπεδα.

 Ashtanga Yoga Thematic classes

Σε αυτά τα μαθήματα διακόπτουμε την ροή της Ashtanga Vinyasa Yoga προκειμένου να μελετήσουμε και να εμβαθύνουμε σε ενότητες που αφορούν το σύστημα με σκοπό  να επιστρέψουμε με περισσότερη γνώση και επίγνωση τόσο στις led όσο και στις Mysore πρακτικές. Εκτελούνται μικρότερες φόρμες asanas και αφιερώνεται χρόνος στην φιλοσοφία της γιόγκα μέσα από τα παραδοσιακά κείμενα, στην μυθολογία, στην...(διαβάστε περισσότερα)

bottom of page