Βιογραφικό

H Αλεξία Σιούτη είναι πτυχιούχος του τμήματος ελληνικής φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και στο παρελθόν έχει εργαστεί ως καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης.


Από μικρή ασχολήθηκε με τον κλασσικό και σύγχρονο χορό ενώ φοίτησε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Ραλλού Μάνου.


Ήρθε σε επαφή με την πρακτική της γιόγκα την περίοδο της αναζήτησης ενός συστήματος κίνησης που θα υποστήριζε τις χορευτικές της δυνατότητες. Γοητευμένη από τον τρόπο που αλληλεπιδρούν σώμα και νους εμβάθυνε στην πρακτική της γιόγκα ακολουθώντας μια σειρά από εκπαιδεύσεις και σεμινάρια κοντά σε εμπνευσμένους και διεθνώς αναγνωρισμένους δασκάλους.


Ολοκλήρωσε προγράμματα εκπαίδευσης πιστοποιημένων δασκάλων γιόγκα της Yoga Alliance με ειδίκευση την θεραπευτική γιόγκα. Μελέτησε για χρόνια τα διαφορετικά είδη της γιόγκα παρακολουθώντας αντίστοιχα σεμινάρια και μαθήματα.


Προσανατολίζοντας την πρακτική της στην Ashtanga vinyasa yoga μαθήτευσε κοντά στον David Swenson, πραγματοποιώντας το 1st series teacher training της Ashtanga yoga στο Τriyoga center στο Λονδίνο. Παρακολούθησε σεμινάρια Ashtanga yoga με τους Eddie Stern, Dylan Bernstein, Jean Claude Garnier λαμβάνοντας σημαντικη γνώση για την πρακτική και τη διδασκαλία της. Εμπνέεται από το σύστημα της Iyengar yoga όπως το διδάχθηκε από αξιόλογους δασκάλους μεταξύ των οποίων και  η Angela Farmer.


Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια μεθόδων εκγύμνασης, θεραπευτικής αποκατάστασης και δημιουργικής έκφρασης μέσω της κίνησης (Pilates, Feldenkrais, Body mind centering) δημιουργώντας ένα ευρύ υποστηρικτικό υλικό για την διδασκαλία της. Μελέτησε την τεχνική του Pilates και εμπιστευόμενη την θεραπευτική δύναμη αυτής της άσκησης εκπαιδεύτηκε στη μέθοδο αποκτώντας πτυχίο αναγνωρισμένο από το P.M.A. (Pilates Method Alliance). Επίσης έχει ολοκληρώσει πλήρες εκπαιδευτικό σεμινάριο στην σπονδυλοθεραπεία με τον φυσικοθεραπευτή Ιωάννη Καζαζάκη.
 

Στα πλαίσια του ενδιαφέροντος μιας ολιστικής προσέγγισης στη θεραπεία του ανθρώπινου σώματος παρακολούθησε σεμινάριο με εισηγήτρια την Ελευθερία Ματζώρου στο παραδοσιακό ταϊλανδέζικου μασάζ, την αρωματοθεραπεία και άλλες τεχνικές ολιστικής μάλαξης και φυσικής θεραπείας.

Πιστεύοντας ότι η εκπαίδευση ενός δασκάλου δεν τελειώνει ποτέ, συνεχίζει να κάνει πρακτική, να μελετά και να διευρύνει τις γνώσεις της για τις λειτουργίες και δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος και του νου.

 Το 2015 δημιούργησε το Okto Yoga Shala Athens, μία σχολή αφιερωμένη στην μετάδοση της πρακτικής της Ashtanga Yoga, όπου και διδάσκει με αφοσίωση όλες τις πρακτικές.

Στα μαθήματα καθοδηγεί τους ασκούμενους να βρουν την προσωπική τους θεραπευτική, σε όλα τα επίπεδα, πρακτική.