top of page
yellow-watercolor-background-with-white-flower-mandala_1108-222.jpg

Βιογραφικό

OktoAshtangaYogaAthens

H Αλεξία Σιούτη, ιδρύτρια του Okto Ashtanga Yoga Athens, είναι πτυχιούχος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και στο παρελθόν έχει εργαστεί ως καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης.


Από μικρή ασχολήθηκε με τον κλασσικό και σύγχρονο χορό ενώ σπούδασε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Ραλλού Μάνου.

 

Το ενδιαφέρον της για την Ανατολική σκέψη και φιλοσοφία ξεκινά νωρίς, από τα πρώτα χρόνια των σπουδών της στην Φιλολογία και η επαφή της με την πρακτική της Γιόγκα ήρθε λίγο αργότερα, κατά την διάρκεια των σπουδών της στο χορό, μέσα από την αναζήτηση συστημάτων κίνησης και θεραπείας μέσω αυτής. Γοητευμένη από τον τρόπο που αλληλεπιδρούν σώμα και νους εμβάθυνε στην πρακτική της Γιόγκα ακολουθώντας μια σειρά από εκπαιδεύσεις και σεμινάρια κοντά σε εμπνευσμένους και διεθνώς αναγνωρισμένους δασκάλους.


Ολοκλήρωσε προγράμματα εκπαίδευσης πιστοποιημένων δασκάλων γιόγκα της Yoga Alliance με ειδίκευση την θεραπευτική γιόγκα. Μελέτησε για χρόνια τα διαφορετικά είδη της γιόγκα παρακολουθώντας αντίστοιχα σεμινάρια και μαθήματα διατηρώντας πάντα μία σταθερή προσωπική πρακτική στην Ashtanga Yoga. Εμπνεύστηκε ιδιαίτερα από το σύστημα της Iyengar Υoga όπως το διδάχθηκε από αξιόλογους δασκάλους μεταξύ των οποίων και  η Angela Farmer.


Προσανατολίζοντας την διδασκαλία της στην Ashtanga Vinyasa Yoga μαθήτευσε κοντά στον David Swenson, πραγματοποιώντας το 1st series teacher training της Ashtanga yoga στο Τriyoga center στο Λονδίνο. Παρακολούθησε σεμινάρια Ashtanga Yoga και με άλλους αξιόλογους συνεχιστές της παράδοσης της Ashtanga Yoga όπως αυτή διδάχθηκε από τον Shri K. Pattabhi Jois, τους Eddie Stern, Dylan Bernstein, Jean Claude Garnier,  λαμβάνοντας σημαντική γνώση για την πρακτική και τη διδασκαλία της.


Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια μεθόδων σωματικής ενδυνάμωσης, θεραπευτικής αποκατάστασης και δημιουργικής έκφρασης μέσω της κίνησης (Pilates, Feldenkrais, Body mind centering) δημιουργώντας ένα ευρύ υποστηρικτικό υλικό για την διδασκαλία της. Μελέτησε την τεχνική του Pilates και εμπιστευόμενη την θεραπευτική δύναμη αυτής της άσκησης εκπαιδεύτηκε στη μέθοδο αποκτώντας πτυχίο αναγνωρισμένο από το P.M.A. (Pilates Method Alliance).

 

Έχει ολοκληρώσει πλήρες εκπαιδευτικό σεμινάριο στην σπονδυλοθεραπεία (με τον Ιωάννη Καζαζάκη, εισηγητή του προγράμματος στο Natural Health Science).
 

Στα πλαίσια του ενδιαφέροντος μιας ολιστικής προσέγγισης στη θεραπεία του ανθρώπινου σώματος παρακολούθησε εκπαίδευση στο παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μασάζ, την αρωματοθεραπεία και άλλες τεχνικές ολιστικής μάλαξης και φυσικής θεραπείας μέσω της διατροφής.

Πιστεύοντας ότι η εκπαίδευση ενός δασκάλου δεν τελειώνει ποτέ, συνεχίζει να κάνει πρακτική, να μελετά και να διευρύνει τις γνώσεις της για τις λειτουργίες και δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος και του νου.

Δίδαξε Γιόγκα, Pilates και κίνηση σε studio Yoga, studio Pilates, σχολές χορού και χώρους εναλλακτικών θεραπειών στην Αθήνα.

Το 2012 ξεκίνησε με την πρώτη ομάδα ασκούμενων του Okto Ashtanga Yoga Athens, μία σχολή αφιερωμένη στην μετάδοση της πρακτικής της Ashtanga Yoga και των συνειδητών πρακτικών που εξελίσσουν ολιστικά τους ασκούμενους, όπου και διδάσκει με αφοσίωση όλες τις πρακτικές.

Μεθόδευσε την μελέτη του συστήματος της Ashtanga μέσα από την οργάνωση τακτικών σεμιναρίων που αφορούν στο τρίπτυχο της Trishtana ( Drishti - Asana -  Pranayama ) ώστε οι ασκούμενοι να εμβαθύνουν στο σύστημα και να εμπειριώνουν ολοκληρωμένα την πολυεπίπεδη πρακτική.

Διδάσκει την  Ashtanga Yoga με γνώση και σεβασμό στο σύστημα αλλά κυρίως με σεβασμό και την απαιτούμενη προσοχή στους ανθρώπους που ασκούνται σε αυτό. 

Καθοδηγεί τους ασκούμενους λαμβάνοντας υπόψιν την σωματική τους κατάσταση, την ιδιοσυγκρασία τους, τον τρόπο ζωής τους και τις ανάγκες τους. Την διδασκαλία της χαρακτηρίζει η αυθεντικότητα, η αμεσότητα, η ενσυναίσθηση και η αισθαντικότητα.

Στη σχολή διδάσκει επίσης το μάθημα της κινησιοθεραπείας, ένα μάθημα  ενδυνάμωσης και απόκτησης σωματικής επίγνωσης που δημιούργησε μέσα από την μελέτη τόσο των παραδοσιακών εσωτερικών πρακτικών όσο και των σύγχρονων μεθόδων σωματικής εξερεύνησης και θεραπείας μέσω της κίνησης.

Διοργανώνει κάθε χρόνο ξεχωριστά Yoga retreats και τακτικά σεμινάρια όπου με χαρά μοιράζεται την γνώση και την πολυετή εμπειρία της.

Μέσα από μία πορεία είκοσι και πλέον ετών σπουδών, μελέτης, πρακτικής και διδασκαλίας, καθοδηγεί τους ασκούμενους να βρουν την προσωπική τους θεραπευτική, σε όλα τα επίπεδα, πρακτική.

bottom of page