top of page

Ashtanga Yoga Retreat

Autumn Yoga Retreat

Friday 24 - Sunday 26 September 2021
Taygetos mountain, Peloponnese

YOGA RETREAT

Ένα τριήμερο ταξίδι στην αγκαλιά του Ταϋγέτου, σε ένα πυκνό ελατοδάσος, όπου συνδεόμαστε με την φύση και μέσα από τις πρακτικές της γιόγκα εμπειριώνουμε την μετάβαση – μετασχηματισμό στο εποχικό τοπίο και μέσα μας.

Σας προσκαλώ σε αυτό το ησυχαστήριο να ακούσουμε την φωνή του δάσους και να αφουγκραστούμε την δική μας εσωτερική φωνή για να αναζωογονηθούμε σωματικά και πνευματικά.

 

Το Φθινόπωρο είναι η εποχή της μετάβασης από την θερμή, εξωστρεφή διάθεση του καλοκαιριού, στην γλυκιά, ήρεμη, εσωτερική διάθεση της εποχής του Φθινοπώρου.

Η φύση κινεί την ενέργειά της προς τα μέσα και κάτω, προς τις ρίζες. Τα φύλλα και τα φρούτα πέφτουν, οι σπόροι αποξηραίνονται, οι χυμοί κινούνται προς το έδαφος και τα τα χρώματα αλλάζουν!

Η εποχή μας καλεί να κινηθούμε προς τα μέσα, να αναγνωρίσουμε τις αληθινές μας ανάγκες, να κρατήσουμε τις μοναδικές μας εμπειρίες και να υπερβούμε των συναισθημάτων και των σκέψεων που δεν μας εξελίσσουν πια. Να δημιουργήσουμε έναν χώρο διαύγειας και καθαρότητας  κατάλληλο ώστε να πορευτούμε με σταθερότητα στην καθημερινότητα μας προς το προσωπικό μας όραμα.

Παρατηρώντας την φύση και ζώντας σε αρμονία με τους κύκλους της, αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας ως μέρος μίας ολότητας η οποία κινείται και μετασχηματίζεται με ροή και αγάπη. Λαμβάνουμε έμπνευση, δύναμη, ορμή και κουράγιο όταν χρειαστεί, για να συνεχίζουμε την διαδρομή μας.

Πρακτική

 

Οι πρακτικές της Ashtanga Yoga, ο διαλογισμός, η βαθιά χαλάρωση με οραματισμό θα μας καθοδηγήσουν σε αυτό το ταξίδι σύνδεσης με την φύση και τον Εαυτό.

Το πρωινό μας θα ξεκινά με ένα ζεστό καλοσώρισμα της ημέρας  με την πρακτική μας , Ashtanga  yoga  να ενεργοποιεί το σώμα και τον νου μας.

Τα απογεύματά μας  θα συνεχίζουμε με ήπιες  πρακτικές, ασκήσεις  αναπνοών και  βαθιά χαλάρωση.

Τον υπόλοιπο χρόνο θα ρεμβάζουμε, θα ηρεμούμε και θα ανακαλύπτουμε το όμορφο μέρος...

 

Οι πρακτικές  γιόγκα, πρωινές και  απογευματινές είναι σχεδιασμένες για να προσφέρουν στους συμμετέχοντες εργαλεία για να διευρύνουν την επίγνωσή τους, να βελτιώσουν την  σχέση με το σώμα τους , να το αισθάνονται και να το φροντίζουν, να απελευθερώσουν τα περιοριστικά μοτίβα στην κίνηση αλλά και στον τρόπο ζωής και με έναν μεθοδικό, φυσικό τρόπο να δημιουργήσουν τις αλλαγές που χρειάζονται για να φέρουν περισσότερη ισορροπία, γαλήνη και  χαρά στη ζωή.

Οι πρακτικές θα γίνονται είτε στον εξωτερικό στεγασμένο χώρο, είτε σε αίθουσα διαμορφωμένη κατάλληλα για αυτόν τον σκοπό.

Σκοπός των yoga retreat είναι να δώσουν έμπνευση και έναυσμα για έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής και μία αρμονικότερη σύνδεση με τον Εαυτό και τους ανθρώπους γύρω μας.

«Η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ευλογημένοι και ικανοί να αυτοθεραπευόμαστε και να ευτυχούμε. Η πρακτική της γιόγκα και κάθε εσωτερική τέχνη αποτελούν εργαλεία που μας τροφοδοτούν με δύναμη και εφόδια για αυτό το προσωπικό ταξίδι μεταμόρφωσης.»  Αλεξία

Τοποθεσία

Στις παρυφές του Ταϋγέτου, σε απόσταση δυόμιση - τριών ωρών από την Αθήνα, σε μία κατάφυτη από έλατα πλαγιά, με θέα την λακωνική πεδιάδα, σε ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς θα χαλαρώσουμε με τους ήχους του δάσους.

Θα περιηγηθούμε στο δάσος έχοντας όλες τις αισθήσεις μας ανοικτές και θα ανακαλύψουμε τα κρυμμένα μυστικά της περιοχής, η οποία είναι γεμάτη με φυσικές πηγές, ρυάκια και μικρούς καταρράκτες ανάμεσα σε ψηλά αειθαλή δέντρα. Θα παρατηρήσουμε τα φιλικά πλάσματα του δάσους και θα ακούσουμε τους ήχους των πουλιών, των ρευμάτων και του φρέσκου αέρα.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην πεζοπορία στο Ε4 μονοπάτι που οδηγεί στην πυραμίδα του Ταϋγέτου.

Μεγαλοπρεπής και επιβλητικός ο Tαΰγετος αποτελεί την υψηλότερη οροσειρά της Πελλοπονήσου, ένα από τα μεγαλύτερα βουνά της Ελλάδας και λόγω του εντυπωσιακού του όγκου χαρακτηρίζεται ως ¨ο τρούλος του Μοριά¨.

Διαμονή

Στις παρυφές του Ταϋγέτου, σε ένα συγκρότημα πολυτελών αυτόνομων κατοικιών, μέσα στο ελατοδάσος με όμορφη πανοραμική θέα, πισίνα, πλακόστρωτα δρομάκια και πολλούς όμορφους κήπους είναι ο χώρος που θα μας φιλοξενήσει.

Η ιδιαίτερη τοποθεσία του, μέσα σε έναν ανεξερεύνητο και γαλήνιο παράδεισο το καθιστούν ιδανική τοποθεσία για να φιλοξενήσει το yoga retreat μας.

Η διαμονή θα γίνει βάση χωρητικότητας των κατοικιών, δύο ή τρία άτομα ανά κατοικία όπου ο καθένας θα διαθέτει το δικό του ξεχωριστό κρεββάτι. Υπάρχει δυνατότητα εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί, να μείνει μόνος σε μία κατοικία με μια επιπλέον χρέωση.

 

Διατροφή

 

Η διατροφή μας θα είναι ιδιαίτερα φροντισμένη με καλοφτιαγμένα παραδοσιακά γεύματα και σπιτικές γεύσεις, σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον όπου θα γευματίζουμε όλοι μαζί. Για την προετοιμασία των γευμάτων χρησιμοποιούνται πάντα ποιοτικές και θρεπτικές πρώτες ύλες.

 

Μετακίνηση

Ο προορισμός μας είναι 2 1/2 - 3 ώρες απόσταση από την Αθήνα.

Η μετάβαση στο χώρο του retreat θα γίνει κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των μελών του retreat ώστε να μοιραστούμε τα διαθέσιμα ΙΧ και να μειώσουμε το κόστος μεταφοράς μας. Εάν ωστόσο κάποιος το επιθυμεί μπορεί να ταξιδέψει με το δικό του μεταφορικό μέσο.

 

 

 

Ενδεικτικό Πρόγραμμα

Παρασκευή

 

Άφιξη

 

12.00 – 14.00   Άφιξη και τακτοποίηση στον χώρο

 

14.00 – 18.00   Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και ρέμβη

 

18.00 - 19.30     Πρακτική γιόγκα, βαθιά χαλάρωση και διαλογισμός

 

      20.00            Δείπνο, ξέκούραση, προετοιμασία  ύπνου

 

 

Σάββατο

 

8.00 – 10.00    Πρωινή πρακτική γιόγκα

 

10.30 – 11.30    Πρωινό γεύμα

 

12.00 – 17.00   Πεζοπορία στο δάσος και συλλογή βοτάνων και μανιταριών (προαιρετικό) ή ελεύθερος χρόνος

 

17.00 – 18.00    Ελεύθερος χρόνος, ξεκούραση

 

18.00 – 19.30    Απογευματινή  πρακτική

 

     20.00             Δείπνο , ξέκούραση, προετοιμασία  ύπνου

 

 

Κυριακή

 

8.00 – 10.00    Πρωινή πρακτική γιόγκα

 

10.30 – 11.30    Πρωινό γεύμα

 

12.00 – 13.00   Προετοιμασία για αναχώρηση

 

        14.00        Αναχώρηση από τον χώρο retreat (υπάρχει δυνατότητα παραμονής στον χώρο του retreat μέχρι αργά και χρήση της πισίνας και των κοινόχρηστων χώρων εάν κάποιος το επιθυμεί)

 

* Εναλλακτικά μετά την αναχώρηση από τον χώρο του retreat μπορούμε κατόπιν συνεννόησης να συνεχίσουμε την περιήγησή μας με κάποια κοντινή εκδρομή ή να πάμε σε κάποια από τις παραλίες ή να επιστρέψουμε κατευθείαν στην Αθήνα.

Συμμετοχή

200 € 

Υπάρχει δυνατότητα μονόκλινης διαμονής με επιπλέον χρέωση 25 €/άτομο/ημέρα.

Για την συμμετοχή και την κράτηση θέσης εξοφλείται όλο το ποσό όπου σε περίπτωση ακύρωσης  δεν επιστρέφεται.

 

Στo πακέτο της εκδρομής συμπεριλαμβάνονται:

 

  • Οι πρακτικές γιόγκα (4 μαθήματα)

  • Η χρήση της αίθουσας για τα μαθήματα

  • Η διαμονή σε πολυτελείς κατοικίες

  • Τα γεύματα (2 πρωινά και 2 βραδινά)

 

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ στείλτε μήνυμα στο inbox του facebook ή στο e mail και μπορείτε επίσης να καλείτε στο 6987102909 .

bottom of page